Bugün lezzetine tüm dostlarımın hayran kaldığı bir pastayı sizinle paylaşmak istiyorum.Eşimin doğum günü için yaptığım bu pastanın kolay ve eğlenceli yapılışının yanı sıra lezzetinin de gayet tatmin edici olduğunu söylemek isterim.
Denemek isterseniz işte tarifi:))
Pandispanya İçin:
Malzemeler:
8 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
3/4 su bardağı un (170 gr)
50 gr kakao
1 paket vanilya
Yapılışı:
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıp beyazını iyice kabartın.Yumurtaların sarısını şekerle beraber çırpın ardından suyu ekleyip çırpmaya devam edin.Bu karışıma kakaoyu,unu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.Yumurtanın beyazını da ekleyip söndürmeden karıştırın.Kelepçeli tepside önceden ısıtılmış 160C derecede fanlı fırında 20 dk pişirin.(Kelepçenin yanları yağlanmayacak.)
Ganaj Kreması:
Malzemeler:
400 ml süt kreması
200 gr sütlü çikolata
200 gr bitter çikolata
Yapılışı:
Kremayı kaynatın.Çikolataları küp şeklinde doğrayıp kaynamış kremada eritin. Bir süre bekledikten sonra sürülebilir bir kıvama geldiğini göreceksiniz.
Pandispanyayı ortadan ikiye ayırdıktan sonra ıslatmak için vişne suyu kullandım,araya ise muz ve vişne koydum.Siz de istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.
Tüm uğraşlarınıza değecek bir lezzet afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder